fbpx
NOBA Põhja- ja Baltimaade kaasaegse kunsti keskkond

Kärt Hammer on mitmekülgne naine - kunstnik ja stilistist - kes keskendub oma maaliloomingus puhtesteetilisele ning intuitiivsele abstraktsusele. Tema maalilooming on paljude kunstihuviliste soosingus, kuigi ta ise iseloomustab oma loomingut kui kordumakippuvat korralagedust ja süstemaatilist kaost.

Nagu öeldud, ei piirdu Kärt vaid maalimise või joonistamisega. Ta on tegutsenud ka stilistina kohalikele rõivabrändidele (Studio August, Ivo Nikkolo), kostüümikunstnikuna muusikavideote (Frankie Animal, Anna Kaneelina) ja teatrietenduste (NO99 „Unistajad“) juures. Et Kärdist rohkem teada saada, palusime tal vastata 13 küsimusele.  

Nimi: Kärt Hammer

Elukutse või elu kutse: kunstnik, stilist

Kirkaim lapsepõlve mälestus:  Valus tõdemus, et on olemas “mehed ja naised“, kuigi arvasin, et on inimesed. Siiamaani väga kirgas elamus.

Kunstipisikuga nakatas mind… Nakatumist ei mäleta, olen alates kolmandast eluaastast maalinud. See on lihtsalt loogiline osa elust.

Minu ideaalne hommik algab duši all kohvi juues.

Inspiratsiooni loominguks ammutan ma…  seest ja väljast.

Minu eeskujud on Egon Schiele, Cy Twombly, Jean-Michel Basquiat, Rick Owens, Susan Sontag, Dave Chapelle, Alber Camus, Jean Baudrillard, J.D Salinger. Kujundid, sõnad ja kõik, mis jääb nende vahele.

Lemmikartistid: Pink Floyd, The Doors, Antonin Dvorak.

Lemmikraamat: Charles Bukowski „Ikkagi on hea olla Bukowski“. Mustad märkmikud.

Lemmikkangelane: Misasi on kangelane? Keegi, kes päästab maailma? Milleks? Et teised saaks selle uuesti persse keerata?  Ainus viis siin maailmas eksisteerida on luua iseenda väikeseid maailmu, sest see suur, mille sees me oleme – ei rahulda kedagi ja ei vii meid mitte kuhugi. Maailma ja kangelasi tuleb luua koguaeg uuesti ja uuesti. Muidu ei ole mitte millelgi mõtet.

Maailm oleks parem paik, kui… maailma ei oleks olemas.

Minu supervõime: Unustada inimeste näod minut peale nendega kohtumist.

Minu loomingut iseloomustab:

Sisemine igavik, kordumakippuv korralagedus, spetsiifiline juhuslikkus, kaootiline kokkulangemine, piiritlemata voolamine, vabalt valitud vabadus, süstemaatiline kaos, sõnatu kohalolu, sihitu kulgemine.

Järgmisena saab minu loomingut vaadata 2.-22.juunil 2020 ArtDepoo galeriis minu isikunäitusel  „abstraktsioonid/abstractions“.

Jälgi kunstniku loomingut NOARis ja Instagramis https://www.instagram.com/krthammer/

 

Abstraktsioon 2. Kärt Hammer

 

Joonistus. Kärt Hammer

 

Portreefoto autor on Virge Viertek