fbpx
NOBA Põhja- ja Baltimaade kaasaegse kunsti keskkond

Aasta viimasel päeval, 31. detsembril läkitab tARTu pood eetrisse uue podcasti „tARTu hääl“. Esimeses episoodis „Kas Tartu võib tissidega olla?“ räägib kunstnik Kairo viimasel aastal toimunud mahukatest näitustest, loomingust ning ka sellest, kuidas ta kunstnikuna igapäevaselt toime tuleb.

“Taskuhäälingu käivitamise peale tulime peale Aparaadio festivali  toimumist, kui otsisime koostöövõimalusi mõne Eesti podcastiga, kellega koos saaksime kunstnikke ja kunsti valdkonna teemasid oma publikule  lähemale tuua. Peale väikest monitooringut selgus, et  kunstispetsiifilisi podcaste Eesti väga polegi, kui Fotografiska  taskuhääling välja arvata. Eks tühi koht tuli siis täita”, selgitasid Kaili Kask ja Raul Oreškin uue podcasti avamise vajadust. „tARTu hääl“ hakkab eetris olema kaks korda kuus, keskendudes eeskätt kunstnikele hääle andmisega.

Kuna tARTu poodi koondub lisaks kunstile ka kirjandus ja muusika, pole välistatud, et ka need teemad jõuavad ühel hetkel eetrisse. „tARTu häälel“ on plaanis tulevikus laiendada saatejuhtide ringi ning kutsuda saateid tegema ka neid, kes on peavoolu meediast pisut kõrvale jäänud. „tARTu hääl annab kindlasti Eesti podcastimaastikule uut vürtsi, sest kunstipodcaste on kokku vaid kaks. Podcastid on aina tõusev trend ning tARTu pood annab lisandväärtuse kultuuri edendamisse,“ lisas Aparaadio festivali korraldaja Carlotta Põdra.

Kuula „tARTu häält“ Spotifys ning veebilehtedel podcast.ee ja tartupood.ee

tARTu poe taskuhäälingu salvestuslahenduse töötas välja Teatritehnoloogia. Saate signatuuri  looja on Ardo Ran Varres ja logo autor Jaanus Kaasik.